Výlet do Kamýku za dřevem

,

No on to vlastně nebyl úplně výlet. Do Kamýku nad Vltavou jsem jel za prací. Já, ale když jedu někam, kde jsem ještě nebyl (anebo i byl, ale líbí se mi to tam) a jedu tam dělat něco co mě baví, tak jedu vlastně na výlet. A pokud zbude čas, tak se tam i trochu porozhlédnu po okolí. To to mě pak baví ještě víc.

A o co vlastně přesně šlo?

No já jsem totiž již delší dobu uvažoval, že bych pro svůj e-obchod Maly-kutil.cz potřeboval vytvořit sadu dřevěných lišt, hranolů a kulatin, která by byla vhodná na takové to domácí dětské kutění. Prostě o vytvoření takového jako „dětského kutilského materiálového setu“. On totiž ne zrovna každý má na zahradě kůlnu po dědečkovi plnou odřezků, poblíž spřáteleného truhláře anebo hobbymarket za domem. A i když ten hobbymarket za domem je, tak si tam dřevo koupíte poměrně draho, a navíc v délkách, které jsou pro dětské kutění vcelku zbytečné.

A právě v této souvislosti jsem si vzpomněl na společnost SPÁLENSKÝ – DŘEVĚNÉ LIŠTY s.r.o. z Kamýku nad Vltavou. Jednoho z pánů Spálenských jsem totiž tuším v roce 2018 potkal na výstavě Rosteme pro život. Nadšeně tam nabízel rodičům, dětem, ale i třeba školkám dřevěné lišty a různé odřezky z jejich produkce na takové to dětské vyrábění. A protože je to výrobce ryze český, a navíc z Povltaví ke kterému já mám přes zase jiný svůj zájem vřelý vztah, rozhodl jsem se je oslovit, jestli bychom to nemohli společně nějak udělat.

Tak prý ano!

A hle. Po pár dnech mi jeden (oni jsou tam totiž hned tři) pan Spálenský volal. A že jak bych si to tedy přesně představoval, kolik bych toho potřeboval a jestli se nechci stavit, že bychom se na to mrknuli přímo na místě. Tak jsem naložil takovou modelovou sadou dřev, kterou jsem si cvičně sám sestavil již předem a vyrazil jsem na zvědy.

Byl krásný podzimní den (mraky, sem tam sluníčko, pěkný vítr, barevné listí), přesně takový, jak to má na podzim správně být. Po krátkém rozhovoru s panem Spálenským a moc zajímavé exkurzi po fabrice mi bylo jasné, že moje představy tady velmi dobře pochopili a že jsem tu správně. Vše jsme si upřesnili a domluvili se co a jak. Prostě jsem odpoledne odjížděl s pocitem, že jsme v tomto tak jaksi na stejné vlně. Ona je to tiž v tom Kamýku opravdu velká továrna na ty dřevěné lišty. Já nejsem žádný velkoprodejce, takže to, že se s tou mojí představou o „materiálovém setu“ budou chtít vůbec zabývat, nebylo rozhodně samo sebou předem jasné.

Hotovo, je to připravené!

Netrvalo dlouho a přišlo avízo, že dřevíčka jsou vybraná, nařezaná a připravená k balení. Já jsem si to chtěl totiž zabalit do krabic sám, protože jsem tam potřeboval ještě něco přidat a abych si to taky rovnou mohl odvézt. Tak jsem naložil krabice a vyrazil na výlet číslo dva. A opravdu, na místě bylo vše připravené na takovém vozíku a srovnané na hromádkách na podle profilů a velikostí. Chvilku mi tedy trvalo, než jsem se zorientoval, co je co, a kolik toho mám do každé krabice dát. Nakonec to šlo vcelku dobře. Tedy jen pro upřesnění, kompletace 50 sad mi trvala v podstatě téměř celý pracovní den, a to jsem ani neobědval… Nutno však říci že pan Spálenský-majitel mi osobně přinesl kávu a sušenky za což mu ještě dodatečně vřele díky! Odpoledne jsem vše naložil do svého červeného automobilu a vyrazil k domovu.

Dřevěný kutilský materiál Malý kutil

A co že jsme to tam společně vlastně vytvořili? Jde o sadu dětského kutilského materiálů v podobě dřevěných lišt, hranolů, kulatin a prkýnek v počtu 50 ks a převážně v délce 45 cm. Přibaleno je disperzní lepidlo Herkules (130 g) a bonus v podobě kusu pěnové izolace na potrubí a ohebné plastové trubky na kabely (tzv. husí krk). Vše v kartonové krabici rozměru 45 x 26 x 13 cm, kterou lze samozřejmě taky využít jako kutilský materiál.

Mám ze sady velkou radost, protože přesně takto jsem si to představoval. Věřím, že bude k užitku a ulehčí dětem kutění a dospěláky inspiruje jaké dřeva a materiály se k vyrábění hodí.

Sadu dřevěného kutilského materiálu Malý kutil si můžete pořídit přímo zde, v e-obchodě Malý kutil.

Dřevěný kutilský materiál Malý kutil – sada 50 ks / Malý kutil – polytechnika pro předškolní děti

A byl to výlet

No, a nakonec skutečně došlo i na ten výlet! Až budete někdy v okolí Kamýku nad Vltavou, vřele doporučuji navštívit vyhlídku Altán u Zduchovic. Naskytne se vám tady nádherný výhled na úžasný vltavský meandr. Je to fakt pěkný…

Malý kutil / nářadí pro děti / dílna pro děti

Novinky z Malého Kutila

ZDE možnost k přihlášení odběru pravidelných zpráv o dění u Malého kutila.

To se může hodit...

Zásady ochrany osobních údajů.